اگر قصد رفتن به یک مسافرت خارجی را داشته باشید و بخواهید از نزدیک با فرهنگ ها، آداب رسوم و شرایط ملل گوناگون بیشتر آشنا شوید. به یاد داشته باشید که اگر میخواهید شیرینی چنین سفری به کامتان تلخ نشود همواره باید قبل از شروع مسافرت تمام جوانب را در نظر بگیرید و با آگاهی کامل از شرایط کشور مقصد به آن کشور وارد شوید وگرنه ممکن است سفر شما با چالشهای فراوانی همراه شود.
یکی از این موارد مهم آگاهی از مدارکی است که شما باید هنگام سفر به همراه داشته باشید. این مسئله آنقدر مهم است که ممکن است حتی شما را در فرودگاه دچار مشکل کند و کلا از سفر باز بمانید. ما در این مقاله سعی کردیم مهمترین مدارکی را که شما برای سفر به خارج از کشور باید به همراه داشته باشید به شما معرفی کنیم تا هنگام سفر به مشکلی برنخورید.
پاسپورت معتبر
برای سفرهای بین المللی معمولاً گذرنامه لازم است. اگر قبلاً آن را دریافت نکردهاید باید قبل از سفر برای دریافت آن اقدام کنید. به خاطر داشته باشید که نمیتوانید گرفتن پاسپورت را به روزهای پایانی شروع سفر موکول کنید زیرا دریافت آن پروسهای نسبتا زمان بر است و شما برای گرفتن پاسپورت باید زمان کافی داشته باشید. ذکر این نکته نیز ضروری است که پاسپورت شما معمولاً باید حداقل ۶ ماه تاریخ معتبر داشته باشد و اگر زمان رسیدن به تاریخ انقضای آن از ۶ ماه کمتر است حتما باید قبل از سفر پاسپورت خود را تمدید کنید.
کپی پاسپورت
به شما توصیه میکنیم که حتما از پاسپورت خود یک یا چند کپی تهیه کنید و آنها را در سفر به همراه داشته باشید. زیرا اگر در حین سفر پاسپورت خود را گم کنید و یا به هر نحوی به آن دسترسی نداشته باشید مشکلات فراوانی برای شما ایجاد میشود.
ویزا
بسته به کشور یا سرزمینی که به آن سفر میکنید ممکن است برای ورود به آن کشور به ویزا نیاز داشته باشید. شرایط ویزا به ملیت بازدید کننده بستگی دارد. شما باید قبل از برنامه ریزی برای سفر، قوانین کشور مقصد خود را از نظر لزوم یاعدم لزوم همراه داشتن ویزا بررسی کنید. برای مثال کشورهایی مانند ارمنستان، عراق، مالزی، قزاقستان، ترکیه و گرجستان در قارههای آسیا و اروپا، کشورهای دومینیکا، هائیتی، ونزوئلا و جمهوری سورینام در قاره آمریکا و کشور میکرونزی در اقیانوسیه از جمله کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان هستند. برای ورود به دیگر کشورها نیاز است که حتما ویزای مورد نیاز آن کشور را تهیه کنید.
گواهی سلامت
این مدرک نیز مانند ویزا برای همه کشورها الزامی نیست اما برای ورود به برخی کشورها نیاز است که شما مدرکی را تحت عنوان گواهی سلامت ارائه دهید. شما باید حتما قبل از مسافرت به این نکته توجه کنید که کشور مقصد شما به گواهی سلامت نیاز دارد یا خیر. چرا کهعدم نشان دادن گواهی سلامت به مقصدی که داشتن آن را الزامی کرده به منزله رد ورود شما به آن کشور خواهد بود.
فیش عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور مالیاتی است که از طرف دولت از مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند دریافت میشود و هزینه آن مستقیما به حساب دولت واریز خواهد شد. مبلغ این مالیات هرساله متفاوت است و در سال ۱۴۰۲ برای سفرهای عادی ۴۰۰ هزارتومان برای سفر اول، ۶۰۰ هزارتومان برای سفر دوم و ۸۰۰ هزارتومان برای سفر سوم تصویب شده است و مبلغ آن برای سفرهای زیارتی کمتر است. به خاطر داشته باشید که این فیش تنها مختص به مسافرانی که با خرید بلیط هواپیما قصد سفر هوایی را دارند نیست و در سفرهای زمینی و دریایی نیز مسافران برای خروج از کشور باید مالیات پرداخت کنند.
ارز کشور مقصد
هنگام سفر به خارج از کشور توصیه میشود قبل از رسیدن به مقصد حتما ارز مربوط به آن را تهیه کنید. این کار باعث صرفه جویی در وقت شما میشود چرا که پس از ورود به کشور مقصد دیگر درگیر تامین ارز نخواهید بود. علاوه بر آن شما میتونید با انجام این کار در هزینهها نیز صرفه جویی کنید. زیرا استفاده از کارت اعتباری در خارج از کشور میتواند برای شما هزینههای اضافی به همراه داشته باشد.
بیمه مسافرتی
داشتن بیمه مسافرتی معمولاً اجباری نیست اما برای ورود به برخی از کشورها داشتن آن الزامی است. در هر صورت به همه مسافران توصیه میشود برای جلوگیری از هرگونه هزینه غیرمنتظره در خارج از کشور حتی اگر اجباری نباشد روی بیمه سرمایهگذاری کنند. اگر بیمه مسافرتی دارید مهم است که یک کپی از جزئیات بیمه نامه خود را در سفر به همراه داشته باشید.
چاپ بلیط هواپیما
معمولا اولین کاری است که مسافران برای رفتن به یک سفر خارجی انجام میدهند خرید بلیط هواپیما خارجی است. اگرچه اکثر مسافران رزرو پرواز خود را از طریق روشهای آنلاین انجام میدهند اما توصیه میشود در زمان مراجعه به فرودگاه حتما نسخه کاغذی بلیط را نیز همراه داشته باشند.
مدرک اقامت در سفر
برخی از کشورها از مسافران میخواهند که مدرکی را ارائه دهند که رزرو محل اقامت برای مسافر را نشان دهد. این قانون به ویژه در هنگام همهگیری ویروس کرونا مورد استفاده قرارگرفت. براساس این قانون ممکن است لازم باشد که شما جزئیات محل اقامت خود را به عنوان بخشی از گواهی سلامت سفر خود به کشور میزبان ارائه دهید.
سخن پایانی
بیشتر مقاصد خارجی برای ورود به مدارک مشابهی نیاز دارند اما اگر مطمئن نیستید که کدام مدارک اجباری هستند به شما توصیه میشود که همه مدارک ذکر شده را در سفر به همراه داشته باشید تا با مشکلی مواجه نشوید. علاوه بر آن شما میتوانید با سفارت یا کنسولگری کشور مربوطه تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در مورد مدارکی که باید در سفر به همراه داشته باشید کسب کنید. همچنین به شما بسیار توصیه میشود که از تمام مدارک شناسایی خود کپی تهیه کنید این کار سبب میشود که در صورت مفقود شدن یا به سرقت رفتن مدارک، شما برای مقامات کشور میزبان قابل شناسایی باشید.
نظر شما